Lumbard Mustard – sinappikastike

Take mustard seeds and waishe it and drye it in an ovene, grynde it drye. Farse it thurgh a farse. Clarifie hony with wyne and vynegur and stere it wel togedrer and make it thikke ynowz. And whan thou wilt spende thereof make it tnynne with wyne.

mustard-6425

130 g sinapin siemeniä

2 dl valkoviiniä

2 ruokalusikallista viinietikkaa

1 kananmuna

1 dl hunajaa

Paahda sinapinsiemenet uunissa 120 ⁰C noin 10 minuuttia. Vatkaa muna. Jauha siemenet ja laita ne kattilaan. Lisää sinapinsiementen joukkoon valkoviini ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyvin sekoittaen vatkattu kananmuna. Ota pois liedeltä ja lisää viinietikka. Kaada puhtaaseen lasiastiaan ja jäähdytä ja säilö jääkaapissa. Voit tarjota sinapin kuumana tai kylmänä. Jos haluat siitä juoksevampaa, lisää ennen tarjoilua hieman valkoviiniä.

Kommentit: Alkuperäinen resepti ei kerro tarkalleen miten sinapista tehdään paksua. Kananmunaa ei mainita reseptissä, joten voit jättää sen pois ja keittää sinappia kunnes se on riittävän sakeaa tai lisätä kananmunan kuten olen tehnyt yllä. Älä paahda siemeniä liian kauaa, koska ne palavat helposti. Palaneen siemenen maku pilaa helposti koko sinapin maun.

(Forme of Cury, 1390)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s