Hanoney – sipulimunakas

Take eggs, and draw the yolks and white through a strainer, And take onions, And Shred them small. And take fair butter or grease, and scarcely cover over the pan therewith. And fry the onions together, then let them fry together a little while. And take them up, And serve them forth so, all broken in a dish.

2 hengelle

1 pieni sipuli pilkottuna

4 kananmunaa

voita paistamiseen

(suolaa ja pippuria)

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Lisää muniin suolaa ja pippuria, niin halutessasi. Laita paistinpannulle nokare voita. Kun voi on sulanut ja ruskistunut, lisää sipulit pannulle. Paista sipulit pehmeiksi ja kullan ruskeiksi. Alenna lämpöä hieman ja lisää munat pannulle. Vedä varovasti lastalla pari kertaa pannun pohjaa pitkin, jotta munakas hyytyisi nopeammin, mutta varo rikkomasta munakasta. Paista, kunnes munakas on päältä hyytynyt ja alta kullan ruskea. Laita varovasti munakkaan toinen puolisko toisen päälle ja tarjoile.

Kommentit: Tämä resepti on ehkä yksi helpoimmista keskiaikaisista ruokaresepteistä, joita olen nähnyt. Se käy hyvin esimerkkinä siitä, kuinka helppoa keskiaikaisen ruuan laittaminen parhaimmillaan voi olla. Päätin tehdä tästä Hanoneystä tällä kertaa munakokkelin sijaan munakkaan, vaikka resepti neuvookin tarjoamaan ruuan ”rikottuna”. Lisäksi lisäsin suolaa ja pippuria, vaikkei niitä alkuperäisessä mainitakaan.

(Take a thousand eggs or more, I Volume, Harleian MS. 4016, n. 1450)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s