Chykonys in bruette – kanaa oluessa haudutettuna

Take and Seethe Chickens, & smite them to gobbets; then take Pepper, Ginger, and Bread ground & mix it up with the same broth, and with Ale; and color it with Saffron, and seethe and serve forth.

4 hengelle

4 maustamatonta kanankoipea (1 koipi per syöjä)

1 iso tölkki vaaleaa olutta

riittävästi vettä

1 tl pippuria

2 tl inkivääriä

hyppysellinen sahramia

½ dl leivänmuruja

suolaa

Laita kanankoivet isoon kattilaan ja kaada niiden päälle olutta sekä vettä niin paljon, että kanankoivet peittyvät. Lisää mausteet ja keitä n. 30 minuuttia, kunnes kanankoivet ovat kunnolla kypsiä. Poista kanankoivet liemestä ja kuori liemen päältä vaahto. Paloittele koivet ja poista luut. Lisää liemeen leivänmurut ja keitä hetki, kunnes liemi hieman saostuu. Kaada liemi siivilään ja puserra leivänmurut vielä siivilän läpi liemeen. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa. Laita kananpalat tarjoiluastialle ja kaada kuumaa lientä päälle ja tarjoile.

Kommentit: Voit myös käyttää muita kanan osia, tai vaikka keittää kastikkeessa kokonaisen kanan. Mikäli teet niin, pilko kana neljään tai useampaan osaan ennen keittämistä. Käytin kanankoipia, koska ne ovat halpoja ja helposti saatavilla. Kannattaa varata kuitenkin n. 400 g kanaa luineen per syöjä.

(Take a thousand eggs or more, I Volume, Harleian MS. 279, n. 1420)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s