Muscules in Shelle – simpukoita valkoviinissä

Take and pick fair mussels, and cast them in a pot; and cast them to, minced onions, And good quantity of pepper and wine, And a little vinegar; and as soon as they begin to gape, take them from the fire, and serve it forth with the same broth in a dish all hot.

5 hengelle

n. kilo simpukoita kuorineen

puoli pulloa valkoviiniä (esim. Chardonnay)

1 rkl viinietikkaa

2 dl vettä

1 sipuli

1 tl pippuria

(suolaa)

Hienonna sipulit. Ota iso kattila ja kaada sinne puoli pulloa viiniä, pari desiä vettä ja ruokalusikallinen viinietikkaa. Lisää sipulit, pippuria ja suolaa. Keitä lientä hiljaisella lämmöllä sillä välin kun puhdistat simpukat. Kun simpukat ovat puhtaat ja ”parta” poistettu tarkista liemen määrä ja lisää tarvittaessa vettä. Simpukoiden ei tarvitse peittyä kokonaan. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja laita päälle kansi. Keitä n. 6-8 minuuttia ja ravistele kattilaa kansi kattilan päällä pari kertaa. Kun simpukat ovat valmiit heitä pois sellaiset simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Koristele esim. tuoreella tillillä.

Kommentit:  Jos et ole aikaisemmin tehnyt simpukoita, niin kannattaa tarkistaa vielä vaikka keittokirjasta tai internetistä miten simpukat tulee käsitellä ennen keittämistä. Muista, että älä koskaan keitä simpukoita, joiden kuori on auki (tai simpukoita jotka eivät sulje kuortaan kun niitä taputtelee varovasti veitsellä) koska ne ovat kuolleita. Älä myöskään syö simpukoita, jotka pysyvät keittämisen jälkeen kiinni. Voit pahimmassa tapauksessa saada pahan ruokamyrkytyksen. Kilon puhdistamiseen minulta kului noin tunti.

(Take a thousand eggs or more, II Volume, Harleian MS. 4016, n. 1450)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s