Chewettes – pienet piiraat

Take and make fair paste of flour, water, saffron and salt. And make round coffins thereof; and make stuffing as thou do for rissoles, and put the stuffing in the coffins, and cover the coffins with the same paste, and fry them in good oil as thou do rissoles, and serve them hot in the same manner.

noin 10-15 pientä piirasta

Taikina

3,5 dl jauhoja

1,5 dl vettä

½ tl suolaa

hyppysellinen sahramia

riittävästi oliiviöljyä paistamiseen

Täyte

100 g karitsan jauhelihaa

100 g porsaan jauhelihaa

3-4 kuivattua viikunaa

1 tl inkivääriä

suolaa

ripaus sahramia

Vaivaa keskenään hyvin jauhot, vesi, suola ja ripaus sahramia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Laita taikina jääkaappiin hetkeksi. Hienonna kuivatut viikunat ja sekoita kaikki täyteainekset keskenään ja täytteen vetäytyä hetki. Kauli taikinasta pieniä pyöreitä paloja ja laita paloille noin teelusikallinen täytettä. Sulje piiraat tarkasti taittamalla ne kahtia. Ja käytä tarvittaessa vesitilkkaa reunojen sulkemiseen. Kuumenna oliiviöljy ja paista piiraat kullanruskeiksi öljyssä. Valuta ja tarjoile.

Kommentit: Tällä kertaa tein vähän eritavalla kuin aikaisemmin. Reseptin taikina on kirjasta, mutta täyte omasta päästä. Kaikki täytteessä käytetyt raaka-aineet ovat toki sellaisia, että ne ovat kirjasta löydettävissä. Taikinareseptiä voinee käyttää kaikkien vastaavien pikkupiiraiden tai uppopaistettavien nyyttien taikinana.

(Take a thousand eggs or more, II Volume, Harleian MS. 4016, n. 1450)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s