This is it! Finally! I am making one of my dream come true.

The idea and dream for this blog started years ago. Last year I had a year long challenge and after that I decided it is time. I am still very used to cook without exact measurements so writing down the measurements for the recipes will be a challenge. Medieval food is interesting in that aspect too because the recipes seldom have measurements. So that also means the modernized versions here are only my suggestions. I like to use spices, I know that they were expensive back then but then again the recipes or that type of the food were something that poor people would not have had access to. I want to encourage you to test the recipes and make your own adaptations :) !

How to navigate here?

You will find all the pages at upper column and all of them at the bottom of this blog.

For example you will find all the recipes and short descriptions of 15th century food here. The ones I have blogged in ”Let hem boyle” I will put under the categories too.

You will also find the same recipes and desctiptions in Finnish here and the categories here.

For now there is only one basic recipe in ”basic recipe” category, but it is probably the most important one: Almond milk. I have now included one medieval recipe example for the recipe too.

I have uploaded all the 15th century recipes that I made for ”One year and Thousand Eggs” blog here as a starter. Some of them I have modified a little bit.

Also I have modified four older recipes from The Book of Sent Sovi to the 14th century category. For those dishes I only had very poor quality photos so last weekend I made two of them again to get better pictures and to modify the recipes even better.

**********

Tässä se nyt on valmiina vihdoin! Tänään teen yhdestä unelmastani totta.

Idea ja unelma omasta ruokablogista, jonne voisi kerätä kaiken ruokaan liittyvän materiaalin ja reseptit syntyi jo useita vuosia sitten. Viime vuoden ruokahaasteen jälkeen päätin, että aika on kypsä. Olen edelleen tottunut laittamaan ruokaa lähinnä tunteella, enkä niinkään tarkkoja mittayksiköitä käyttäen. On yhä edelleen haastavaa kirjoittaa tarkkoja reseptejä ylös. Toisaalta keskiaikainen ruoka on juuri minunlaiselle kokeilijalle erityisen kiinnostavaa siitäkin syystä, ettei alkuperäisissä resepteissä juuri mittayksiköitä ole käytetty. Tämä taas tosiaan tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että tässä blogissa esitetyt modernisoidut reseptit ovat ainoastaan minun tulkintojani. Tykkään edelleen myös käyttää reippaasti mausteita, vaikka tiedän että keskiajalla mausteet olivat kalliita. Toisaalta kirjoitetut reseptitkään tai monet niissä mainitut ruoka-aineet/ruokalajist eivät olleet köyhempien ihmisten saatavilla. Kannustankin testaamaan ja tekemään omia versioita ruuista!

Miten täällä navigoidaan?

Löydät kaikki sivut blogin otsikon yläpuolelta sekä aivan alhaalta koko blogin alaosasta.

Löydät englanninkieliset reseptit ja lyhyet kuvaukset eri vuosisatakategorioiden alta esimerkiksi täältä. Myös tässä blogissa blogatut reseptit päätyvät näiden kategorioiden alle jatkossa.

Suomenkielisten reseptien kategoriat löytyy täältä. Ja reseptilistat esim. täältä.

Basic recipes/ perusohjeet alta löydät vielä toistaiseksi ainoastaan yhden reseptin, sen ehkä tärkeimmän eli mantelimaidon perusohjeen. Olen nyt myös liittänyt reseptiin yhden esimerkin keskiaikaisesta mantelimaitoreseptistä.

Olen tällä hetkellä ladannut kaikki reseptit haasteblogista tänne ja joitain niistä olen jopa hieman muokannutkin.

Lisäksi olen muokannut neljä joskus aikaa sitten muualla julkaisemaani 1300-luvun katalonialaista reseptiä tänne. Näistä ruuista minulla oli vain huonolaatuisia kuvia. Viikonloppuna tein sen takia munakoisorullia ja linssipataa uudestaan ja otin parempia kuvia ja samalla pystyin myös parantamaan kyseisiä reseptejä entistä paremmiksi.