I have been quiet for some time. Life happened and I went to school and got my Master of Engineering (while starting a new job) out this spring, moved 2 times, divorced, found new love and now I am living in countryside where I can grow my own vegetables :D.

After the school was over I was so exhausted of everything that has happened. I still am a bit but slowly getting my head back.

This year we celebrate Finland´s 100 year independence. Authors Kari Martiala and Helena Lylyharju published a book called Parasta Pöytään and it is about Finnish Gastronomy history that is celebrating the Finnish culinary history. I had an huge honour to be one of the interviewed persons to the book.

parasta pöytään

Second good news is that I have made 9 new medieval recipes that I have never published before (all from 14th century) and they are published with an article about medieval food and Christmas in Finnish Reader’s Digest (Valitut Palat/Meidän Suomi) Christmas number.

Meidänsuomi

*****

Suomeksi lyhykäisyydessään, kiirettä on pitänyt ja elämänmuutoksia riittänyt. Blogi on ollut hiljasella tulella, mutta keskiaikaista ruokaa en ole suinkaan unohtanut. Kari Martialan ja Helena Lylyharjun uusimmassa Suomalaisen gastronomian historia kirjan Parasta pöytään kirjassa löytyy juttua keskiajan ruuasta. Oli hirveän jännittävää ja samalla mahdottoman upeaa päästä haastateltavaksi kirjaan. Ja nyt uusimmassa Valittujen Palojen/Meidän Suomi joulunumerossa on artikkeli keskiajan ruuasta, joulusta ja 9 keskiaikaista 1300-luvun ruokareseptiä, joita en ole aiemmin julkaissut :).